Διαδικασία κατασκευής των κεραμικών

Δημιουργία στον τροχό

300wheel Αρχικά παίρνουμε ένα κομμάτι πηλού ανάλογα το μέγεθος και το αντικείμενο που θέλουμε να φτιάξουμε .

Στην συνέχεια, το τοποθετούμε στον τροχό που περιστρέφεται, ενώ ταυτόχρονα το βρέχουμε κατά διαστήματα για να γλιστράει και να μορφοποιείται πιο εύκολα το αντικείμενο.

Τέλος, με μεθοδευμένες και συστηματικές κινήσεις δίνουμε το επιθυμητό σχήμα στο αντικείμενο μας.

Εγχάραξη

300engraving2 Αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή του αντικειμένου στον τροχό και στεγνώσει για λίγο, χαράζουμε σε αυτό το επιθυμητό σχέδιο με μι λαβίδα αφαιρώντας ταυτόχρονα τα περιττά κομμάτια πηλού για να δημιουργήσουμε αυτό το οποίο αρχικά έχουμε χαράξει.

Ζωγραφική

300paint Αφού ψηθεί ένα αντικείμενο για πρώτη φορά στο φούρνο , το λεγόμενο μπισκουΐ, το ζωγραφίζουμε με πινέλα και ειδικά χρώματα για κεραμικά.

Πηγές έμπνευσης για την τέχνη της ζωγραφικής μπορεί να είναι μοτίβα από την μινωϊκή Κρήτη, σύμβολα της αρχαιότητας αλλά και οποιοδήποτε σημείο αναφοράς που συνταυτίζει το παρελθόν με το παρόν.

Υάλωμα και ψήσιμο

300oven Πριν μπουν τα αντικείμενα στο φούρνο τα καθαρίζουμε με σφουγγάρι και νερό με σκοπό την λείανση της επιφάνειάς τους .

Στην συνέχεια , βάζουμε τα κεραμικά στο φούρνο σε θερμοκρασία 980- 1000 βαθμούς κελσίου, το λεγόμενο μπισκουϊ.

Όταν αυτά ψηθούν τα βάφουμε με χρώμα , το λεγόμενο υάλωμα και το ξαναβάζουμε στο φούρνο σε θερμοκρασία 1030-1050 βαθμούς.

Ολοκληρώνοντας την δημιουργία των κεραμικών .

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

photos

VIDEO

video